Arhiva pentru mai, 2012


 

Share:

07.05.2012 Acces gratuit la titlurile Random House Mondadori pe trenurile regionale din Catalonia

Cum nu există mod mai plăcut de a călători cu trenul decât citind, Random House Mondadori şi Compania de trenuri regionale din Catalonia (Spania) vor pune la dispoziţia călătorilor primul capitol din mai multe volume publicate în catalană şi chiar spaniolă.

Accesul la operele  semnate de Jorge Luis Borges, Gabriel Garcia Marques, Umberto Eco şi alţii se obţine cu ajutorul camerei telefonului mobil şi un cod QR.

Iniţiativa Bibliotren face parte din  Planul Naţional de Lectură (2012-2016) al autorităţilor catalane, prin care se urmăreşte stimularea lecturii în rândul populaţiei

 

Share:

04.05.2012 Parteneriatul Microsoft-Barnes and Noble. Scenarii posibile

Povesteam ieri despre noul parteneriat dintre Microsoft şi Barnes&Noble. Putem ţese nişte scenarii de pe urma acestuia?

Întâi şi întâi, Windows 8 va fi noul sistem operativ al Nook, în versiunea eReader şi tablet. Posibil, chiar daca Nook nu prea are de ce să renunţe la Android. Depinde cum va recepta piaţa noul sistem operativ al Microsoft.

Apoi, Microsoft vrea să concureze cu Amazon. Nu ar începe aşa timid, dacă ar vrea să intre pe piaţa eBook, nu?

E posibil ca Microsoft să dorească o felie din piaţa deţinută de Apple. Aici lucrurile se apropie mai mult de realitate, mai ales pentru investiţia în College. Viitorul se joacă şi pe terenul manualelor şcolare digitalizate.

Pe ce scenariu să mergem, până se demonstrează scopul final al alegerii celor de la Microsoft?

 

Share:

04.05.2012 Istoria imaginatiei umanitatii la biblioteca Walker

O vizită la Biblioteca Walker a Imaginaţiei Umane este o adevărată sărbătoare a puterii omului de a crea.

Aproximativ 20.000 de volume şi cărţi, manuscrise, hărţi şi artefacte demne de a fi prezentate într-un muzeu, sunt adăpostite într-un cadru unic, el  însuşi o operă de artă, realizat cu zece ani în urmă.

Creaţie a arhitectului M.C. Escher, spaţiul librăriei constă în mai multe niveluri plutitoare, platforme, scări de legătură, un pod de sticlă, panouri luminoase iluminate dinamic, artă şi muzică realizate special pentru acest spaţiu.

În spatele proiectului se află Jay Walker, considerat unul dintre cei 50 cei mai influenţi oameni de afaceri ai epocii digitale. Aici puteţi vedea o conferinţă TED unde Walks îşi prezintă proiectul şi le arată spectatorilor cele mai interesante exponate ale Bibliotecii sale. (faceţi click pe subtitles pentru a vedea traducerea în limba română)

 

 

Share:

03.05.2012 Citind, cresti (video)

 

Share:

03.05.2012 Scenarii de filme româneşti în format digital de la Editura Liternet

Pentru că tot vă anunţam ieri că Warner  va publica scenariile unor producţii proprii care au făcut istorie, iată că am găsit pe pagina Editurii Liternet multe dintre scenariile filmelor produse în ultimii 20 de ani în România.

Puse gratuit la dispoziţia cititorilor, în format PDF, textele ocupă un loc important în oferta Liternet, alături de multe alte opere româneşti contemporane.

Filantropica lui Nae Caranfil, A fost sau n-a fost? şi Poliţist, adjectiv ale lui Cornel Porumboiu, 7 scenarii ale lui Cristian Mungiu şi chiar Undeva la Palilula a lui Silviu Purcărete alături de multe alte scenarii recente sunt o frumoasă ocazie să revedeţi filmele respective cu ochii minţii, sprijinindu-vă din când în când pe text.

 

 

 

Share:

03.05.2012 Microsoft intră pe piaţa eBook

Imaginea Microsoft a cam pălit în ultimii ani, sau doar a fost umbrită de noile apariţii de pe piaţa tech. Concepte precum cloud, tablete, reţele şi ebook păreau să nu fi pătruns în lumea colosului din Redmond.

Ei iată că, investind 300 de milioane de dolari în Nook, Microsoft pare să se fi trezit din reveria în care intrase după succesul din anii ’90.

Acordul cu Barnes & Noble constă în investiţia despre care vorbeam mai sus, echivalentă cu 18% din acţiuni (ceea ce înseamnă că valoarea Nook este estimată la peste 1,7 miliarde de dolari americani), parteneriat pentru realizarea unei aplicaţii Nook pentru noul sistem operativ Microsoft,  Windows 8, încetarea războiului brevetelor în care cele două companii erau implicate (pe tema sistemului Android de pe Nook Color) şi includerea în accord a diviziei College a Barnes & Noble, inclusive software-ul Nook Study.

Voi ce credeţi? Microsoft se va folosi de Nook pentru a-şi deschide o cărare către lumea tabletelor sau doar îşi pune grijuliu ouăle în mai multe coşuri?

 

Share:

02.05.2012 Scenariile filmelor legendare ale Casei Warner in format eBook

Warner Brothers Digital Distribution anunţă că scenariile faimoaselor filme Warner vor fi lansate în format digital.

Printre noile apariţii se vor număra Casablanca, Ben-Hur, Un american la Paris şi La nord, prin nord-vest.

Potrivit The Wall Street Journal, eBook-urile vor costa 10 dolari şi vor fi însoţite de un document istoric special.

eBook-ul „Casablanca”, de exemplu, nu va conţine doar scenariul original ci şi notiţele producătorului Hall Wallis, telegramele şi corespondenţa şefului de atunci al studiourilor Warner, Jack Warner.

 

Sursa: AppNewser