Arhiva pentru octombrie, 2012


 

Share:

29.10.2012 Sony lanseaza un club virtual de lectura

The Sony Reader Store a lansat Sony Readers Book Club., un grup virtual care va discuta despre o carte cu autorul, pe un chat.

Clubul se lansează luna viitoare cu Daughter of Smoke & Bone a lui  Laini TaylorFlight Behavior scrisă de  Barbara Kingsolver va fi cartea lunilor decembrie și ianuarie.

Sony le permite cititorilor să concureze pentru unul dintre cele 25 de locuri VIP din club.

Comunicatul de presă spune: membrii VIP vor primi, fiecare, câte un Sony Reader și o copertă cu veioză, la fel ca și primele patru cărți care vor fi discutate în clubul de lectură.

În februarie, cei 25 de membri VIP (rezidenți ai Statelor Unite) vor fi invitați la un club real și o întâlnire cu autorul  Michael Connelly, la Los Angeles.

 

Sursa: GalleyCat

 

Share:

29.10.2012 Sarbatoritii zilei

Cu 130 de ani în urmă se năștea  prozatorul şi dramaturgul francez Jean Giraudoux , cunoscut pentru scrierile „Război cu Troia nu se face” – 1935 şi „Nebuna din Chaillot” – 1945.

Acum 36 de ani a venit pe lume și Mohsen Emadi, poet iranian.

 

Share:

24.10.2012 Albume de artă gratis de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York

La începutul acestui an,   Muzeul Guggenheim punea la dispoziția celor care vizitau pagina instituției 65 cărți despre arta modernă despre artiști ca Alexander CalderEdvard MunchFrancis BaconGustav Klimt & Egon Schiele, și Kandinsky.

Muzeul Metropolitan de Artă nu e deloc mai prejos: de curând a fost lansat portalul   MetPublications care va oferi acces gratuit la aproape toate cărțile, bletinele și jurnalele publicate de Met din 1870.

Cărțile pot fi citite online sau descărcate în format PDF. Descărcarea durează puțin dar efortul merită. Iată de ce:

 

Share:

22.10.2012 o colectie de eBook-uri la ce pret doriti voi

Humble Bundle, editură independentă vă dă posibilitatea să cumpărați 13 eBook-uri la ce preț doriți voi și într-un anumit termen.

De exemplu, la ora la care apare acest articol mai sunt 39 de ore.

Colecția pusă în vânzare include volume în limba engleză, în marte parte literatură SF.

Majoritatea cumpărătorilor au dat 15 dolari pe ea.

Intrați aici să vedeți despre ce este vorba.

 

Share:

17.10.2012 Booksai va ajuta sa descoperiti noi carti de citit cu ajutorul inteligentei artificiale

Criteriile după care ne alegem cărțile diferă de la cititor la cititor, dar un nou proiect al unor dezvoltatori din Rusia, Germania și India e gata să le exploateze și să le îmbunătățească.

Booksai, acum în stadiu beta, folosește inteligența artificială pentru a le face cititorilor înrăiți noi propuneri analizând stilul, tonul și genul cărților deja citite.

Pe pagina Booksai se spune că tehnologia folosită analizează doar conținutul cărților, fără să se țină absolut deloc cont de cifrele de vânzări.

Algoritmul conceput de dezvoltatori se aplică pe texte relativ mari (între 5 și 8 mii de cuvinte) pentru ca cititorul să primească imediat niște sugestii (deocamdată din cele 10.000 de volume sunt stocate în sistem) .

Încercați și voi și spuneți-ne ce credeți!

 

 

Share:

12.10.2012 noutati din lumea gadget

Mediafax scrie despre lansarea la nivel global a smartphone-ului Samsung Galaxy S III Mini despre care adaugă că este „o versiune mai mică a Galaxy S III, introdus pe piaţă în mai, însă modelul mai compact dispune şi de specificaţii tehnice mai slabe.” Potrivit Samsung, noul model vizează publicul care vrea un telefon mai „practic”.

 

Pe ziare.com aflăm despre lansarea pe piată a celui mai ieftin  eBook reader de către firma germană Txtr. Modelul  Beagle nu va costa decât 10 euro, va  avea un ecran de 5 inci cu o rezolutie de 800X600 pixeli și o memorie internă de 4 GB, fără să dispună de touchscreen, WI-FI si  3G, doar de Bluetooth.

Urmăriți aici un video de prezentare:

 

Share:

11.10.2012 Mo Yan- laureatul Premiului Nobel pentru Literatură 2012

Mo Yan, are 57 de ani și este cel mai omagiat scriitor chinez.

Printre romanele sale sunt Sorgul roșu, apărut în România la editura Humanitas și ecranizat, în 1987, Baladele usturoiului și Piept mare și șolduri late.

„Mo Yan”  înseamnă în chineză  „nu vorbi” și este, desigur, un pseudonim,

Mo Yan scrie despre istoria, societatea și personalitatea chinezilor și consideră că tocmai acest lucru i-a adus faima internațională.

SURSA: news.xinhuanet.com
 

Share:

11.10.2012 Premiul Nobel pentru Literatură 2012

 

Share:

11.10.2012 ce nu stiati despre piata cartii digitalizate

Raportul Aptara aduce și în acest an date interesante despre lumea cărților electronice de peste Ocean. Așa cum puteți desprinde și singuri din documentul pe care îl puteți descărca accesând butonul de mai jos , editurile sunt din ce în ce mai interesate să publice și în format eBook (patru din cinci edituri oferă și cărți digitalizate, cu 30% mai mult decât anul trecut, astfel că peste 10% din profit este datorat ebookurilor.

eBookurile se vând cel mai bine, logic, pe internet. Amazon e Mecca doritorilor de cărți electronice, apoi Apple și Barnes & Noble.Nu puțini *(16%) cumpără însă și din alte locuri.

Adobe InDesign e instrumentul cel mai folosit pentru crearea versiunilor digitalizate dar 80% dintre responsabilii editurilor consideră cărțile electronice un complement, nu un substitut al variantei tipărite.

57% dintre edituri pun la dispoziție eBook-uri bibliotecilor. Softurile utilizate: Ingram și  Baker&Taylor. Overdrive se află undeva la coada preferințelor.

Peste jumătate dintre editurile incluse în raportul Aptara folosesc noul format  ePub3 și mai bine de o treime produc eBook cu funcții multimedia suplimentare, fără să poată spune dacă acestea aduc profit suplimentar sau nu.

Ajungând la probleme, editurile consideră că nu DRM sau costurile de producție sunt o problemă ci mai degrabă formatarea conținutului și compatibilitatea cu diversele dispozitive.

Întrebați ce dispozitive preferă, 28% dintre editorii abordați de Aptara preferă iPadul, în clasament urmând Kindle și PC. Culmea, 6% nu citescîn format digital.

Descarcă
 

Share:

07.10.2012 Yann Martel total de acord cu ecranizarea Vieții lui Pi

Într-un interviu acordat The Hollywood Reporter, autorul romanului  Viața lui Pi, Yann Martel,  a declarat că ecranizarea  (realizată de Ang Lee în 3D) este „incredibil de fidelă versiunii din carte”  nu doar în privința acțiunii dar și în cea „a ideii și a intenției”.

Înainte să înceapă filmările, Martel l-a întâlnit pe regizor pentru a discuta despre scenariu. A fost  prima și ultima dată în care scriitorul a avut de a face cu filmul. Explicația: „ Am spus că sunt gata să fac tot ce mi se cere, dar îmi cunosc limitele… Sunt romancier: treaba mea e să scriu cuvinte și să construiesc romane, nu să fac filme, chiar dacă îmi plac foarte mult. Am crescut văzând filme”.

În timp ce scria Viața lui Pi, Martel și-a imaginat mereu povestea pe marele ecran, din cauza narațiunii cu adevărat cinematografice.

Și-a văzut visul cu ochii: filmul a fost prezentat în fața unei săli arhipline, la cea de-a 50-a ediție a Festivalului de film de la New York.

Viața lui Pi a fost tradusă și în românește, dar nu este disponibilă încă format digital. Versiunea în engleză poate fi cumpărată  în format pentru Kindle făcând click pe imaginea de mai jos.

Sursa: Galley Cat