Arhiva pentru ianuarie, 2013


 

Share:

24.01.2013 BookScout App pe Facebook de la Random House

Editura Random House a lansat o nouă aplicație pentru Facebook, numită BookScout, pentru a-i ajuta pe cititori să găsească noi cărți online.

Potrivit AppNewser, odată ce utilizatorul Facebook intră în aplicație, va primi recomandări în funcție de mesajele postate de el până atunci.

Titlurile recomandate nu sunt doar dintre cele publicate de Random House, iar  aplicația permite și căutări în funcție de diferite categorii.

 

Share:

23.01.2013 Aplicația favorită a scriitoarei Margaret Atwood

Prolifica scriitoare canadiană Margaret Atwood, mereu la zi cu noutățile din lumea digitală (o puteți urmări pe Twitter aici), le-a dezvăluit celor de la Appnewser, aplicația sa preferată: Wattpad

Aplicația, disponibilă în 25 de limbi, le permite oamenilor să citească și să scrie de pe telefon, tablete sau computer și este gratuită.

E preferată mai ales de copii, care nu au acces la cărți de credit, și de cititorii din țările în dezvoltare, dar și de tinerii scriitori.

Margaret Atwood o folosește pentru a-și face cunoscut romanul  The Happy Zombie Sunrise Home, o colaborare cu autoarea engleză Naomi Alderman, care se află în spatele aplicației  exercise app Zombies, Run!.

Fiecare autoare va scrie câte un capitol pentru un anumit personaj, îl va trimite celeilalte care va trebui să îi continue munca.

 

Share:

23.01.2013 Industria de carte digitală se maturizează

Prezența mai multor eReadere în casele americanilor a crescut și numărul de eBook-uri, în timp ce vânzările de carte tipărită au început să se stabilizeze, după ani de descreștere, se arată într-un studiu al Book Industry Study Group.

Rezultatele studiului s-ar traduce, simplu, așa : nu e vorba de mofturile pasionaților de gadgeturi care, gata, s-au terminat (spre strania bucurie a bibliofililor speriați de lumea electronică) ci pur și simplu piața eBook se maturizează.

“Ca orice ciclu inovativ, avem o perioadă de întrerupere, apoi stabilitate și apoi al doilea val”, spune  Chantal Restivo-Alessi, chief digital officer la editura  HarperCollins.

 

Sursa: DBW

 

Share:

15.01.2013 Sarbatoritii zilei si prezenta lor in format digital

Nu știu cum v-au marcat pe voi serbările școlare în cinstea lui Mihai Eminescu (mai ales dacă faceți parte din generația care își tocea coatele pe băncile școlilor înainte de 1989), dar, cum se apropie 15 ianuarie, cum fredonez Somnoroase păsărele așa cum îl cântam alături de colegii din corul liceului nostru.

Am găsit, pe pagina web Bibliotecii Digitale Naționale, o frumoasă (mai ales pentru că poartă parfumul unei epoci încântătoare) colecție de partituri ale unor cântece pe versurile poetului român sărbătorit astăzi.

faceți click aici ca să vedeți toată colecția.

 

Astăzi îl sărbătorim și pe Molière (Jean-Baptiste Poquelin), ale cărui lucrări în format eBook le găsiți (în limba franceză dar și în altele) pe Project Gutenberg 

 

Share:

14.01.2013 Cărțile pe care se bazează scenariile unor filme nominalizate la Oscar gratis, în format eBook

Anna Karenina

Les Misérables

Basmele Fraților Grimm (pentru Albă ca zăpada)

Toate se află pe pagina Project Gutenberg (nu le veți găsi în limba română, desigur) pe care vă recomand să o vizitați, din când în când, pentru a vedea ce noi volume au mai fost incluse în arhiva pusă gratuit la dispoziție cititorilor.

 

Share:

13.01.2013 un alt eBook gratis de la Editura Universității din Chicago

Cartea în versiune digitalizată oferită de editura universității americane (în limba engleză) este Last Words of the Executed a lui Robert K. Elder.

Cartea spune o  o poveste sfâșietoroare  și năucitoare despre agresiune și mântuire, mândrie și smerenie, putere și slăbiciune, potrivit Chronicle of Higher Education.

O puteți descărca accesând butonul de mai jos și urmînd apoi indicațiile.

Informații despre autor găsiți chiar pe pagina sa de internet.

 

Descarcă
 

Share:

09.01.2013 Cartile lui Richard Nixon in format digital

Editura Simon & Schuster a publicat în versiune digitală cele zece cărți scrise de fostul președinte american Richard Nixon.

eBook-urile sunt disponibile începând cu astăzi, 9 ianuarie, când se aniversează 100 de ani de la nașterea omului politic (decedat în 1994)

Președintele Fundației Richard Nixon, Sandy Quinn este de părere că volumele lui Nixon s-au vândut întotdeauna foarte bine  pentru că au oferit puncte de vedere și comentarii asupra celor mai importante evenimente care au influențat Statele Unite și chiar planeta. Quinn spune că de multe ori la fundația pe care o conduce vin întrebări referitoare la ce ar face Nixon într-o anume situație. „Răspunsul se află în cele zece volume”- adaugă Quinn.

 

Share:

09.01.2013 Papirusul cu Epistolele Sfântului Pavel acum și pe iPad

Papirusul cel mai faimos aflat în proprietatea Universității din Michigan, o copie din secolul III a Epistolelor Sfântului Apostol Pavel, este disponibil acum pentru utilizatorii de iPhone sau iPad.

Imaginile de înaltă rezoluție din manuscris pot fi răsfoite ca pe o carte, iar aplicația include traducerea din greacă în engleză, fie cuvânt cu cuvânt, fie pagină cu pagină, alături de note explicative acolo unde papirusul diferă față de versiunea redată de Noul Testament.

Codexul avea, inițial, 104 de pagini. 86 au supraviețuit și pot fi descărcate de pe iTunes căutând “PictureIt: EP”

Potrivit  celor de la Universitatea Michigan, aplicația ne permite să citim un manuscris antic așa cum se făcea în acele vremuri: fără majuscule, fără spații între cuvinte și fără punctuație.

 

Share:

08.01.2013 txtr GmbH si Readerlink Digital- Parteneriat pentru vanzare de eBook-uri în SUA

Reprezentanții companiei germane  txtr GmbH și ai Readerlink Digital au semnat un acord prin care ReaderLink va fi partener exclusiv al txtr în SUA. Potrivit eReader News, consumatorii americani vor putea cumpăra eBook-uri de pe paginile web ale unor retaileri ca Target, Walmart, Costco și Stop & Shop având posibilitatea să le stocheze într-o librărie personală, în cloud.

txtr este producătorul celui mai ieftin  eBook reader de până acum: modelul  Beagle care nu va costa decât 10 euro, va  avea un ecran de 5 inci cu o rezolutie de 800X600 pixeli și o memorie internă de 4 GB și Bluetooth, fără să dispună însă de touchscreen, WI-FI sau  3G.

ReaderLink deja vinde cărți pe suport de hârtie prin intermediul magazinelor Target, Walmart, Costco, Sam’s Club, BJ’s, Kohls, Stop & Shop și Walgreens.

eBook-urile vândute de txtr pot fi citite cu aplicațiile txtr pentru  Android și iOS apps și cu  Adobe Digital Editions.