Arhiva pentru aprilie, 2013


 

Share:

24.04.2013 Biblioteca Publică Americană s-a deschis

Biblioteca Publică Digitală Americană și-a deschis porțile și, pentru început, pune la dispoziția celor însetați de cunoaștere peste două milioane de exponate.

Până în acest moment, instituția americană lucrează cu  Smithsonian, Arhivele Naționale Americane, Biblioteca Publică  din New York, Universitatea din Virginia și Universitatea Harvard, bibliotecile digitale din  Georgia, Minnesota și Mountain West.

Potrivit publicației Forbes, Biblioteca Publică Digitală Americană are trei dimensiuni:este un portal care oferă acces gratuit la moștenirea culturală digitalizată a Americii, o platformă pentru dezvoltatorii de aplicații care vor putea concepe unelte pentru acces distribuție, învățare și predare, o comunitate care promovează accesul gratuit într-o lume digitală plină de restricții.

Accesul este gratuit în întreaga lume așa că faceți-vă repede un cont pe dp.la!

 

Share:

23.04.2013 un nou eBook gratis pentru voi

Mai aveți doar câteva zile la dispoziție ca să descărcați gratuit The Gold Leaf Lady and Other Parapsychological Investigations, apărut la Editura Universității din Chicago.

 

Faceți click pe butonul Descarcă și urmăriți indicațiile de acolo.

Descarcă
 

Share:

12.04.2013 încet dar sigur vânzarea de cărți electronice crește

Potrivit unui studiu al Asociației Editorilor Americani dat ieri publicității, anul trecut în Statele Unite ale Americii aproape un sfert dintre cărți au fost vândute în format digital. (22,55%, ca să fim exacți). În 2011, procentul atins de eBook-uri era 17%, iar în 2009 era de 3%.

Și veniturile editurilor arată bine, potrivit Mashable. Creșterile în comparație cu 2011 sunt de  6.2%, astfel încât editurile au câștigat peste 7 miliarde de dolari (1,54 de miliarde din eBook-uri)

Nu doar eBook-urile s-au vândut bine: audiobook-urile și clasica variantă pe hârtie s-au cumpărat și ele mai bine decât în 2011.

Potrivit unui studiu Pew de săptămâna trecută, unul din cinci americani au citit un eBook anul trecut.

 

Sursa: Mashable