Share:

21.08.2012 un eBook scris doar pentru iPad

 

 Romancierul și eseistul american William H. Gass, despre care citim  că era unul dintre cei mai înverșunați avocați ai cărții tipărite și autor al eseului “A Defense of the Book” (O apărare a cărții) în 1999 s-a lămurit că lumea e făcută să evolueze și micile detalii legate de exterior nu au nimic de a face cu ceea ce e important la o carte: conținutul.

Terminând cu pledoaria noastră superficială pentru lumea digitală, vă semnalăm apariția lucrării “Abstractions Arrive: Having Been There All the Time”  scrisă în colaborare cu fotograful Michael Eastman, care, atenție, poate fi citită doar pe iPad.

Cu 13 ani în urmă Gass, acum în vârstă de 88 de ani, spunea că pe ecran cuvintele sunt doar umbre care, odată ce lumina se stinge, dispar.

Întrebat ce crede despre faptul că va publica un eBook, Gass a răspuns că nu are nicio problemă, din moment ce nu scrie pentru cititor ci pentru textul în sine.

Nu ne mai lungim mult, Gass face parte dintre aceia care și-au dat seama că viitorului, chit că nu-ți place cum sună, nu ai cum să i te opui, iar scriitorii de valoare nu au decât de câștigat de pe urma lumii digitale. (vezi citatul din foto stânga)

“Abstractions Arrive: Having Been There All the Time” poate fi descărcat de pe iBookstore2 pentru 4,99$

 

Lasă un răspuns