Share:

03.07.2012 Unde găsiţi eBook-uri gratis

Am compilat pentru voi o listă de legături către pagini de unde puteţi descărca gratuit şi legal cărţi în versiune digitalizată.

În primul rând Liternet, unde găsiţi literatură pentru copii, scenarii, proză scurtă, romane, dramaturgie şi eseuri (în română, engleză, maghiară, spaniolă, cehă, franceză şi germană) în format PDF.

Apoi Alex Catalogue of Electronic Texts on the Internet – unde găsiţi o colecţie de literatură clasică engleză şi americană, Bartleby – unde găsiţi poezie clasică şi modernă şi filozofie (în engleză), Cambridge Dictionaries Online pentru, cum vă puteţi da seama, dicţionare, CARRIE pentru iubitorii de istorie, Cascadilla Proceedings Project cu documente de lingvistică, Digital Book Index– un director de căutare unde puteţi găsi atât eBook-uri gratuite cât şi la preţuri mici,  E-Books Directory – ai cărei redactori spun că sunt în posesia a peste 6800 de cărţi digitale gratis, documente şi note de lectură, Internet Classics Archive – o listă de peste 400 de opere clasice în limba engleză, MSRI Books pentru pasionaţii de matematică, National Academies Press – cu eBook-uri din toate domeniile (peste 4000 de titluri în engleză), Online Books Page, Online Medieval and Classical Library -cu o colecţie de lucrări literale clasice şi medievale, Oxford Text Archive  – cu o vastă colecţie de texte din o mulţime de domenii, deja cunoscutul Project Gutenberg, Read Print şi Stanford Encyclopedia of Philosophy (SEP) – pentru pasionaţii de filozofie.

Dacă folosiţi un eReader Sony, aici găsiţi mai multe amănunte.

Conceptul de eBook gratis ne este pe plac atâta timp cât munca autorilor, traducătorilor şi a editorilor este răsplătită. Nu încurajăm decât descărcările legale, chiar dacă înţelegem că preţul eBook-urilor este, în continuare, scandalos de mare în raport cu versiunea clasică, pe hârtie. Există un motiv pentru care editorii nu îl pot reduce: acela că  tipăriturile beneficiază de un TVA redus în timp ce vânzarea de eBook-uri este considerată livrare de servicii şi este taxată altfel.

2 Comentarii

  1. Mihaela spune:

    Multumesc pentru colectia de linkuri! Mult succes si asteptam alte resurse gratis. Aveti dreptate cand spuneti ca ebookurile sunt prea scumpe. Cum sa le cumparam?

  2. admin spune:

    Nici să le descărcați ilegal nu e o soluție. Vă vizualizați intrând într-o librărie și plecând cu niște volume la subsoară?

Lasă un răspuns