Share:

26.04.2012 noul eReader Nook cu ecran luminat

Barnes & Noble a început să livreze noul său  dispozitiv  NOOK Simple Touch with GlowLightcătre  cei care au plasat deja comenzile.

La preţul de 130 de dolari, NOOK Simple Touch with GlowLight este primul eReader cu cerneală digitală şi tehnologie de iluminat încorporată (în curs de brevetare).

Clienţii din Statele Unite vor putea testa noul eReader în librăriile  Barnes & Noble, la standurile special instalate. În magazine, noul Nook se va găsi la începutul lunii mai.

Descrierea produsului, conform producătorului:

E ca şi cum ai avea două eReader-e într-unul singur. Acest dispozitiv revoluţionar este primul care combine cele mai avansate tehnologii de cerneală digitală,  ecranul tactil  care functioneaza pe baza tehnologiei cu infraroşu,  ecran anti-strălucire care permite lectura în orice mediu şi lumina uniformă şi ajustabilă pentru lectura pe întuneric. De asemenea, este cel mai uşor dispozitiv NOOK de oână acum, cu  baterie care durează peste o lună după încărcarea completă.

 Ce spun cei care l-au încercat:

CNet

În afara ecranului iluminat, mai oferă şi posibilitatea de  adăugare de memorie suplimentară.

Engadget

Dezavantajele: odată cu iluminarea se pierde la contrast, chiar dacă asta nu-i va speria pe cumpărători. În schimb preţul s-ar putea să-i ţină la distanţă.

Gizmodo

Noul Nook e regele eReader-elor. Păcat de conţinutul care va fi inaccesibil (aluzie la eBook-urile de pe Amazon, în format necompatibil)

The Verge

Lumina despre care se vorbeşte atât de mult nu e uniformă: pe ecran apar dungi luminate, în dreptul LED-urilor. Asta nu deranjează la lectură, dar e un neajuns, oricum.

Surse: Digital Tech News şi The Digital Reader

 

Lasă un răspuns