Share:

03.04.2012 Glosar

Aici vom explica termenii aflaţi în legătură directă cu noţiunea de eBook. Simplu, în limba română, pentru cititorii de rând.

(Glosarul este în actualizare, vă mulţumim pentru orice sugestie!)

Adobe Digital Editions o aplicaţie gratis pentru PC  şi computere MAC cu ajutorul căreia puteţi citi eBook-uri în format epub şi pdf ebooks,  protejate sau nu cu  Adobe DRM (cerinţele respective apar de obicei în oferta librăriilor online)

Adobe DRM (Adept) cel mai comun sistem DRM pentru fişiere în format epub şi pdf files. Folosit de Google, Barnes & Noble, Kobo şi  Sony.

Android dezvoltat de Google,  un sistem de operare pentru telefoane mobile, smartphones şi tablete, inclusiv  Kindle Fire, Nook Color şi Kobo Vox.

Calibre aplicaţie foarte populară pentru conversia fişierelor şi catalogarea colecţiilor de eBook-uri.

DRM abrevierea pentru Digital Rights Management este tehnologia de criptare pe care furnizorii de conținut o folosesc pentru a controla modul de utilizare și distribuire a fișierelor digitale (ebooks, muzică, fișiere video).

eBook  carte electronică; o lucrare publicată în format digital. Un fişier digital care poate conţine texte, imagini, fişiere audio şi video.  A nu se confunda cu ereader

eReader  dispozitiv electronic creat pentru a facilita citirea eBook-urilor. Cele mai moderne sunt folositoare tocmai pentru că ecranele folosesc ceea ce se numeşte „hârtie digitală”. Nu obosesc ochiul şi diferă radical faţă de ecranele computerelor care obosesc ochiul.